Om oss

Om Datachassi

Idén till det som idag är Datachassi uppstod ur en diskussion kring att det stjäls för allt större värden från lastbilstransporter. Aktuell siffra är över 80 miljarder per år i Europa, en siffra som ökar och säkert finns det även mörkertal med stölder som inte rapporterats.

Idén i sig uppstod under en bussresa till Hannovermässan då Torbjörn Birging och Werner Hilliges diskuterade om nystartade CombiQ hade teknik som skulle kunna förhindra stölderna. Ganska snart utkristalliserade sig idén att försöka använda samma teknik som med backsensorer men att bara utnyttja de ekon som är upp till en halvmeter från bilen. Befinner någon sig närmare än så är avsikterna sannolikt onda.

Denna grundidén var upphovet DC Tankguard i alla dess versioner och en prototyp till ett ”elektroniskt staket” runt fordonet baserat på samma teknologi kommer att utvecklas under 2013.

DC

Under 2011 tillfördes, genom ett samarbete, ett IR-baserat mobilt larmsystem kallat SafeLog Mobillarm. Denna produkt har sedan vidareutvecklats och är idag DC Safelog.

De tillämpningar som Datachassi kan bistå med är:
• Security – säkerhet mot t.ex. inbrott, dieselstölder etc.
• Effektivisering av logistikadministration – en möjlighet som implementeras
genom Access Control och Tracking i Datachassis larmsystem, d.v.s.
ett ”mini fleet management system”.